Kultúra

2009.08.01. 13:08

Petőfi Sándorra emlékeztek

160 évvel ezelőtt esett el Petőfi Sándor a segesvári csatában. Az évfordulóról ünnepség keretében emlékeztek meg Kiskunfélegyházán, szombaton délután és este.

Szentirmay Tamás

Először a költő, Blaha Lujza téren lévő mellszobrát koszorúzták meg, majd a Langaléta Garabonciások katonai toborzó játékát láthatták az érdeklődők. A Kossuth utcán lovas huszárokkal együtt vonultak végig a Kiskun Múzeumig, ahol megnézhették az, Ilyen tavasz csak egy volt életemben című kiállítást.

A városi ünnepség este hét órakor kezdődött a Petőfi téren. A szabadságharcos költő szobrát a pártok és civilszervezetek is megkoszorúzták. Köszöntőt mondott Rausch Sánor a Bács-Kiskun Megyei közgyűlés alelnöke. A Petőfi emlékévet Ficsór József polgármester zárta le. Ünnepi beszédet mondott dr. Hermann Róbert történész.

Este a Móra Ferenc Művelődési Központban a Félegyházi Táncszínház mutatta be Avagy virág vagy te, hazám ifjúsága című előadását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!