Kultúra

2009.04.27. 10:04

Táltosok és vásárosok

Címkék#Kecskemét

Bivalyszalámi a magyar testnek, táltos dobosok művészete a magyar léleknek: sok nézelődőt vonzott vasárnap a „Magyarok vására” a kecskeméti széchenyivárosi kispiacon.

Magyarvári Annamária

A termékeiket kínáló termelők, iparosok, kézművesek az ország valamennyi tájáról érkeztek. Volt ott minden, mi szem-szájnak ingere: magyarok söre, mangalica-, szürkemarha- és bivalyszalámi, jóféle házi tehéntej, kürtőskalács, bor- és pálinkakóstoltatás, lekvárok, juhsajt, no és házilepény. Az sem panaszkodhatott, aki a gasztronómiai élvezetek helyett inkább a vásári portékák között nézelődött. Mindenki találhatott magának való vásárfiát: a standokon hívogatóan sorakoztak az ékszerek, kézműves ruhák, gyöngyök, fából és természetes textilekből készült gyermekjátékok, kerámiák, csont dísztárgyak, az ősmagyar ezüst ékszerek, bőrdíszmű, üveg- és kovácsoltvas dísztárgyak. Mindeközben a helyszínen felállított színpadon különböző produkciók követték egymást. A vásárt a Magyarok Szövetsége Kecskeméti Csoportja szervezte.

A gyerekeket Tassy Lilla mesélő és Madarász Zoltán bűvész igyekezett elvarázsolni, a felnőtteket pedig hagyományőrző népdalkörök, betyárok és táncos- és énekkarok szórakoztatták. A kora délutánig tartó rendezvényt táltos dobosok fellépése zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!