Kultúra

2009.04.02. 14:30

Kütyükkel megspékelt rock-pop

Igényes modern rock-pop zenére, fülbemászó dallamokra olykor nyugis, olykor húzós zenei köntösben...Az Aiming For Sunday két oszlopos tagjával: Szabó Zoltánnal és Nánási Péterrel beszélgettünk.

-Nagy Rob-

A 2007 nyarán alakult csapat egy profi zenészekből álló baráti társaságból. Április 4-én, szombaton este, Kecskeméten a Ritmo Cafe-ban játszott a zenekar.



- Két éve zenéltek így együtt. Hogy jött az ötlet, hogy pont ti, pont így?
Szabó Zoltán:
- Mindannyian évek óta zenélünk, valamilyen formában ehhez kötődik a megélhetésünk is. Szerettünk volna együtt valami olyat alkotni, ami tartalmas, kiugró, de egyben populáris produkció is. Alapos munkánk gyümölcseként kialakult egy sajátos hangvétel, melyet valahogy így jellemeznénk: igényes, angol nyelven megszólaló, akusztikus hangszerekkel, zongorával, néhol vonósokkal, kütyükkel megspékelt, fülbemászó rock-popzene.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Fülbemászó pop-rockot ígérnek...
[/caption]

 - Van már egy klipetek, most pedig egy újabb forgatását tervezitek, melyhez jelentkezőket vártok. 

Szabó Zoltán - Igen, a nagyközönség 2008 őszétől ismerhette meg a zenekart, ekkor készült el első videoklipünk a Hide Away című dalunkhoz, melyet sikerrel játszott a hazai MusicTV is. Sokakat meglepett, hogy hazánkban is lehet ilyen minőségű anyagot készíteni - rengeteg dicséretet, pozitív kritikát kaptunk, s kapunk a mai napig is. Az új klip a Let You Down című dalunkhoz fog készülni, melyhez egy rendhagyó játékot eszeltünk ki.

Nánási Péter: - Bárki forgathat egy rövid videót magáról, a honlapunkon megadott instrukciók alapján. Ha elég jó, bekerül a klipbe és többek között Hegyalja Fesztivál belépőt nyerhet, ahol természetesen backstage-ből nézheti meg a koncertünket. Ezen kívül a legjobb és művészi célra törekvő hazai megoldást egy REVEREND WARHAWK gitárral jutalmazzuk. A klip premierje egy különleges koncerttel egybekötött partin lesz, melyet a SYMBOL Budapest exkluzív környezetében ejtünk meg, május 23-án, ide természetesen néhány VIP belépőt is kisorsolunk a hazai résztvevők között. A játék nemzetközi, bárki jelentkezhet, kifejezetten várjuk a külföldről érkező pályázókat. A részletes pályázati kiírás a honlapunkon olvashatják az érdeklődök: www.aimingforsunday.com



- Nem mostanában alakultatok meg, mégis most léptek fel először Kecskeméten. Mi ennek az oka, hogy idáig elhúztátok?

Nánási Péter: - Most jött össze, többször nyaraltunk már együtt Kecskeméten, de még nem volt alkalmunk játszani itt. Izgatottan várjuk.

Szabó Zoltán: - Igazából elég sokat dolgoztunk azon, hogy mind a dalaink, mind a háttérdolgaink komoly minőségi szintet üssenek meg. Egy kialakulófélben lévő projektnek mindig az első lépései a nehezek, ezért a koncertezéssel elég sokat vártunk. 
 
- Zoli, Te, mint volt kecskeméti, hogy látod, azzal, hogy Budapesten csináltál egy zenekart több fellépési lehetőséget kaptok?

Szabó Zoltán: - A szívem csücskében én még kecskeméti vagyok, a családom is itt van, szóval azért járok én még errefelé!  De tény, hogy Magyarország fővárosközpontú. Rengeteg szórakozóhely van Pesten, csak úgy nyüzsög a város, van kulturális élet, nyilvánvalóan sokkal több babér terem a zenekaroknak. A szakmai kapcsolatokat is csak tűzközelben lehet kialakítani, szóval muszáj volt váltanom, de nagy öröm újra azon a színpadon játszani, ahol anno 12 évvel ezelőtt elkezdtem.


- Üzemeltettek egy jótékony célú weboldalt hajrapeti.com címen, és koncertet is szerveztetek már kétszer az ügy érdekében, melyen neves zenészek is felléptek. Hogy sikerült őket megnyerni erre a célra?

Nánási Péter: - A általunk működtetett alapítványt, agysérült gyerekek kezelését támogatja. A történetnek családi vonatkozásai is vannak, a Hajrá Peti koncertsorozatot és alapítványt alapvetően az unokaöcsém gyógykezeléseinek finanszírozásáért indítottuk el. Ez természetesen kinőtte magát és most már közhasznú alapítványként több gyermeket is segítünk. A kérdésre válaszolva: sok lehetséges fellépőt megkerestünk, azok akik ténylegesen játszottak valamelyik koncerten, elsőre igent mondtak.
 
- Mikor jön el az az idő, amikor kézzelfogható formátumban jelenik meg tőletek hanganyag? Egyáltalán a mai letöltögetős világban gondoltok még ilyenre?

Szabó Zoltán: - A honlapunkról most például letölthető a Let You Down egy előzetes verziója, de hamarosan megyünk stúdióba három új dalt rögzíteni, valamint, ha minden jól megy nyáron elkészítjük a teljes lemezt. Azt, hogy pontosan milyen formában fog napvilágot látni egyelőre nem tisztáztuk. 


[caption id="" align="alignleft" width="334"] A csapat weboldaláról háttérképeket is letölthetsz...
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!