Kultúra

2009.01.16. 16:38

Nagy sikerű Márai-regény címszerepét játssza Sára Bernadette

Márai Sándor Eszter hagyatéka című művével tér vissza a hírös városba Sára Bernadette. Az előadás premierje a Kamaraszínházban, január 24-én lesz.

B. L.

- Jól ismerem Márai életútját és munkásságát, hiszen a férjemmel, Cseke Péter színházigazgatóval négy éven át jártuk az országot a Márai versekből és prózákból összeállított estünkkel - mondta el a színház honlapján olvasható interjúban Sára Bernadette.

- Csodálója lettem Márainak, rengeteget olvastam tőle. Az Eszter hagyatéka egészen lenyűgözött, s az az ötletem támadt, hogy jó lenne a történetet monodrámaként bemutatni. Sokat gondolkodtunk azon, hogyan lehetne ezt megoldani, de később arra jutottunk, hogy megsínylené az előadás, ha a többi, szintén nagyon érdekesen és élesen megrajzolt figura hiányozna belőle. Majd rátaláltunk Pataki Évára, aki dramatizálta a művet, és Szalma Dorottyra, aki a kecskeméti rendezés feladatát elvállalta. Meg kell mondanom, nagyon örültem, hogy két nő foglalkozik Eszter történetével, mert úgy érzem, csak egy nő láthat bele igazán egy másik nő lelkének mélységeibe, csak ő értheti meg igazán annak tetteit, gondolatait.

A művésznőt jelenleg a fővárosi Karinthy Színház Dollárpapa című előadásában, illetve a Turay Utazószínház „Tombol az erény” című vígjátékában láthatja a közönség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!