Kultúra

2009.01.19. 10:16

A huszonévesek keresik a keresztféléves képzéseket

Úgy tűnik, népszerűek a 2009 februárjában induló felsőfokú keresztféléves képzések.

M. A.

A felvi.hu eddig feldolgozott adataiból az már világosan kiderül: az idén legalább hat-hétszázzal többen szeretnék megkezdeni tanulmányaikat valamelyik felsőfokú intézményben, mint tavaly februárban.

Érdekesség, hogy a jelentkezők nagy része 25 év feletti, vagyis a frissen érettségizettek nem igazán érdeklődnek a februári képzések iránt.
A jelentkezők többsége munka mellett, levelezőn szeretne tanulni.

Kállai Erzsébet, a Kecskeméti Főiskola sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta: – A Kecskeméti Főiskola alapképzésben és felsőfokú szakképzésben nem hirdetett meg keresztféléves képzést. Szakirányú továbbképzésre (diplomával rendelkezőknek) azonban több keresztféléves képzésre is lehetett jelentkezni a főiskola Tanítóképző Főiskolai Karára. A meghirdetett drámapedagógia, projektpedagógia, nyelv-és beszédfejlesztés, differenciáló szakpedagógus és kéttannyelvű (angol vagy német) bébiszitter- és gyermekfelügyelő lehetőségek közül azonban valószínűleg csak a drámapedagógus képzés indul el februárban, a többire ugyanis nem volt elég számú jelentkező.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!