Kultúra

2008.12.15. 08:51

Zenés házasságszédelgés - Videóval

A pénteken bemutatott Hello, Dolly! című musicallel a kecskeméti színház megtette az első óvatos lépéseket a közönségsikert garantáló, látványos, szórakoztató zenés produkciók bemutatása felé.

Rákász Judit

Ahogy az első lépéseknél lenni szokott, időnként még botladozott, megbicsaklott, de a lendület és a lelkesedés visszarántotta az előadást a Sorin Militaru rendező és Bodor Johanna koreográfus által megmutatott ösvényre. Így a premieren vitathatatlan volt a siker.

Ahogy vitathatatlan volt az előzetes várakozás is. A pótszékes előadással futó bemutatóra az összes jegy elkelt, sőt, olyan várólista alakult ki, amellyel legfeljebb a megyei kórház egyes osztályai tudnának konkurálni.

Egész biztos, hogy a látványos zenés produkciókra kiéhezett kecskeméti közönségből sokan lesznek kíváncsiak a következő hónapokban a mindenben szakértő, legnagyobb és leghíresebb házasságszerző Dolly Levi és a jóképű, dúsgazdag, ám rém zsugori öregedő kereskedő, Horace Vandergelder románcára, Kállay Borival és Oszter Sándorral a főszerepben.

A darab szórakoztató, tele szerethető karakterekkel, mint amilyen a 33 és fél évesen élete első randevújára készülő Cornelius – Szokolai Péter –, a kitömött bálnáról álmodozó Barnaby (Csizmadia Gergely), a kalandokat szomjazó, élete virágjában megözvegyült Mrs. Molloy - Oszter Alexandra -, a nagyon szemüveges, nagyon szerelmes Ermengarde (Magyar Éva) és boldogtalan szerelme, Ambrose Kemper - Kertész Richárd.
És persze a két karikatúraszerű, humoros mellékszereplő, a csitris Minnie kisasszony (Horváth Erika) és Csombor Teréz Miss Moneyja, akinek igazi komika módjára mindene nagy: teste, lelke, hangja, étvágya...

Nem ajánlható az előadás azoknak, akik lehengerlő erejű történetre, pontos dialógusokra, izgalmas jellemfejlődésre vágynak. Ajánlható viszont azoknak, akik szeretik a kedves, humoros történeteket, a látványos, szellemes táncjeleneteket, kíváncsiak rá, hogyan lép színpadra egy igazi díva és hogyan tölti be a színházat Oszter Sándor hangja, amikor azt súgja: „Kedves asszonyom”.

Videónk Oszter Alexandra kiállításának megnyitóján készült, a Katona József Színház nézőtéri büféjében, ahol a Hello, Dolly! premierjét követően fogadáson vehettek részt az érdeklődök.

 

Rákász Judit -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!