Kultúra

2008.12.06. 10:16

Sok nézőt hozott a hírverés

Úgy tűnik, jót tett a kecskeméti Katona József Színház Padlás című előadásával kapcsolatos hírverés. Bár a szokásosnál több bérleten kívüli előadást hirdettek meg, szinte az összes decemberi előadásra elkeltek a jegyek.

R. J.

Mint arról korábban olvashattak a Petőfi Népében, november 18-án, a Padlás premierje után 10 nappal, egy faxot kapott Cseke Péter direktor. Amely szerint a Padlás három szerzője azonnali hatállyal letiltotta az előadást, mivel véleményük szerint Réczei Tamás művészeti vezető, az előadás rendezője, túlságosan sokat változtatott az eredeti szövegkönyvön. Bár korábban ezt a rendező jelezte a szerzőnek, és Horváth Péter maga is részt vett a bemutató előadáson, végül nem volt volt más választás, mint néhány nap alatt újrapróbálni az előadást az eredeti szövegkönyvnek megfelelően.
– November 28-án eljött hozzánk Horváth Péter, és megnézte az eredeti formában színre vitt előadást – mondta Cseke Péter, a teátrum igazgatója. – Nagyon elégedett volt, és azonnal visszavonta a letiltást. Így 30-a óta újra játsszuk a Padlást. A színészek megértették és elfogadták a helyzetet, és bár mindössze 10 nap állt rendelkezésre, sikerült egy nagyszerű előadást színpadra állítani. Pénteken én magam is beültem a délutáni előadásra, és örömmel láttam, hogy a közönség ezt a változatot is megszerette: állva tapsoltak a végén.
A színház most igyekszik a maga hasznára fordítani a megnövekedett figyelmet.
– Több vidéki városból, Szarvasról és Szegedről is jelezték már csoportok érkezését - tette hozzá Cseke Péter. - Decemberre minden jegyünket eladtuk már, azonban szeretnénk minél több nézőt magunk köré gyűjteni. Ezért egy különleges, három előadásra szóló karácsonyi bérletet hirdetünk meg, amely akár ajándékba is adható. A bérlet tulajdonosai a Hello, Dolly!, a Játék a kastélyban és a Padlás című előadásokat láthatják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!