Kultúra

2008.08.18. 10:08

Sok tyúk megözvegyült Rémen

Szombaton ismét százszámra főttek a kakasok a település parkerdejében, a Kakasfesztiválon.

Kubatovics Tamás

Kilencedik alkalommal ünnepeltek a rémiek, a községbe hazatérők és a vendégek. Kegyes volt hozzájuk az időjárás, hiszen a péntek éjjeli lehülés felfrissítette a levegőt, kellemes körülmények között jöhettek össze a társaságok.
Igaz, a rendezett parkerdő kisebb eső idején remek védelmet nyújt, de forróság idején is remek búvó- és étkezőhely.

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Az egyedüli életben maradt kakas
[/caption]A szokások szerint készülődtek a társaságok, az évek során már kialakultak az ehhez a naphoz kötődő szertartások. Természetesen a bográcsok melletti ugratásokból sem volt hiány. - Ez nem ég le, mert lecsó! - válaszolt az egyik társaságnál a házigazda az üdvözlés után rögtön megjegyzésekkel nyitó ismerőseinek. Aztán koccintással zárták a szócsatát. Pedig, akkor még nem tudhatták, hogy Szente János polgármester köszöntőjében azt kívánja az ünneplőknek, hogy a kakasfesztiválon erősödjenek a régi barátságok és szülessenek újak. Mint mondta: időnként szükség van ünneplőbe öltöztetni a szíveket és a lelkeket.



Bor- és főzőverseny is gazdagította a programot, utóbbin - a családtagok, barátok, vendégek mellett - a kiskunfélegyházi Amatőr Királyi Szakács Klub szakemberei értékelték a főzők teljesítményét.

[caption id="" align="aligncenter" width="300"] Kilencedszer telepedtek a bográcsok mellé a rémiek
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!