Kultúra

2008.07.15. 17:17

iWiW-ország Bács-Kiskun megyei hírességei

Kilenc macska, két kimúlt teknős, egy rántott csirke... pár különleges háziállat, amivel kecskeméti ismert személyek büszkélkedhetnek. Ezekhez az informácókhoz nem interjúk, vagy riportok révén jutottunk hozzá, de még csak nem is lesifotósok hosszas fán ücsörgésének gyümölcsei. Bárki megtalálhatja őket, amennyiben tagja az iWiW-hálózatnak.

Bognár Krisztina

A napjainkban egyre népszerűbb és egyre sűrűbben látogatott internetes oldalon ismerőseinken kívül híres személyeket is megtalálhatunk. Megnéztük néhányukat, vajon mit osztanak meg magukból a világgal.

A keresőben nézelődve Kecskemét első embere, Zombor Gábor is feltűnik az iWiW-tagok között, aki egyébként már 1730 ismerőssel rendelkezik. A pogármestert családja körében láthatjuk az egyik képen. Így lesz a kecskemétiek polgármesteréből hétköznapi, elérhető ember.

A nemzetközileg is elismert, Príma Primissima díjas kecskeméti Fourtissimo fúvós együttes mind a négy tagja láttatja magát a közösségi oldalon.
A négy testvér (Valéria, Bence, Gyula, Márton) édesapja, - egyben első zenetanára - Kuna Lajos is saját adatlappal rendelkezik, amiből kiderül, hogy a család vagy nagyon szereti az állatokat, vagy minden igyekezete ellenére sem tudja a háztól elkergetni őket: nyolc macska, öt kutya, és „egy rakat aranyhal” színesíti a mindennapjaikat.
Valéria Izrael iránt érzett szerelméről tesz bizonyságot egy kis versikével, Márton pedig blogjának címét teszi közzé, ami erőteljesen utal az ő szerelmének tárgyára, a BMW-re.

A Katona József Színház ismert arcait és neveit is rejti az iWiW: Bodolay Géza, a színház hamarosan leköszönő igazgatója pajkosabb oldaláról mutatkozik be: az egyik képén illetlen mozdulattal próbál kapcsolatot teremteni egy hölggyel. Érdemes megnézni.
Kőszegí Ákos (Móricz Zsigmond: Úri muri, Shakespeare: Rómeó és Júlia) a büszke tulajdonosa a már említett rántott csirkének, amit háziállatának vall. Munkáját így jellemzi: "Időnként elképesztő hangokat hallatok,valamint pofákat vágok emberek előtt, akik ezt eléggé értékelik."

Gidró Kati (Gogol: Háztűznéző, Móricz: Úri muri, Beumarchais: Figaro házassága...) neve is ismerős lehet a színházlátogatóknak. Róla kiderül, hogy szászrégeni származású, csak az egyetem megkezdése óta él Magyarországon. Az ő Rómeója (a darabban) a kecskemétiek által jól ismert Makranczi Zalán (Svarc: A király meztelen, Shakespeare: Sok hűhó semmiért, Rómeó és Júlia, Schiller: Don Carlos), aki éveken át szórakoztatta városunkban a színházba járókat. Az iwiw-et böngészve róla megtudhatjuk, hogy anyanyelve a franciaországi Bretagne-ban beszélt breton, de ismeri például a szanszkritot is. Emellett ő is felkerült a „furcsa állattartók” listánkra két kimúlt teknősével, valamint egy nyúllal és egy cicával, akik már szintén nicsenek köztünk. Saját bevallása szerint is elgondolkodtató ez a tény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!