Kultúra

2008.07.22. 16:21

Határtalan táncünnep - Képekkel

Óriási szalmalány fogadta hétfőn a Szankra érkezőket.

Tapodi Kálmán

A „bálás menyecske” az esti nemzetközi táncgála résztvevőit köszöntötte. A táncosok pedig a falu főutcáján való felvonulásukkal a helybélieket invitálták a Bányászparkba.
Nos, közönségből nem volt hiány, vagy félezren várták a fellépőket. A színpad a táncosok előtt a köszöntőké volt. A házigazdák nevében Patkós Zsolt szanki polgármester, a társrendező Bács-Kiskun megye nevében Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke mondott minden szépet és jót a résztvevőknek azért, hogy elfogadták a meghívást.

A táncosoknak a megyejárásért egy-egy ajándékcsomag is járt, míg Szank községének egy megyezászlót adott át Bányai elnök.

A határtalan táncünnep a belga zászlós csapat a Flago Flag Kunst műsorával vette kezdetét, majd a török Aniteppe táncegyüttes násztánca ragadtatta tapsra a nézőket. A szlovák Radost gyermekcsoport hangulatos műsora után, két népes észt együttes - a Piiprellid és a Kadaka Mari - bizonyította, vidám népek élnek a Baltikumban. A legzajosabb sikert a cseh Olsava néptáncegyütttes aratta, humortól sem mentes produkciójával. A legkitartóbb nézők - jóval este tíz után - tapsolhattak a vajdasági Szenttamás dalosainak és táncosainak, majd a gálaestet a szanki Búzavirág tagjai zárták egy pörgős szatmári tánccal.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!