KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola

2023.02.13. 14:20

Télűző felvonulást és farsangot tartottak Kiskőrösön a diákok

Javában tart a farsang, mely a vízkereszttől, húshagyókedd éjfélig, a hamvazószerdával kezdődő nagyböjtig tartó időszak elnevezése. Vidám bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. Kiskőrösön a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája alsó tagozatán farsangi témanapot tartottak a minap télűző felvonulással.

Subáné Kiss Krisztina

Farsangi témanapot tartottak az iskolában

Fotó: Subáné Kiss Krisztina

A gyerekek izgatottan készültek már hetek óta a farsangra. Beszélgettek az eseményhez kapcsolódó hagyományokról, kézműves foglalkozásokat tartottak, ismeretterjesztő filmeket néztek, és persze mindenki kitalálta, hogy kinek vagy minek a bőrébe bújik ezen a napon. Merthogy a gyerekek nagyon szeretnek jelmezt ölteni. 

Ezen a napon bárkiből lehet kézilabdás vagy focista, filmsztár vagy mesehős, szamba táncos vagy balerina, párduc, zsiráf, de akár kommandós is … és ez csak néhány példa, hiszen felsorolni is lehetetlen lenne a gyerekek és a szülők, valamint a pedagógusok fantáziájának kiapadhatatlan forrásából születő jelmezek sorát. 

Csütörtökön 10 óra magasságában kabátot húztak a jelmezekre, és mindenféle zajkeltő eszközzel felszerelkezve sétára indultak a városközpontban, hogy így űzzék el a telet. A farsangi témanapon háttérbe került a tanulás, és bár a megszokott rendben szólt a csengő, sokkal kötetlenebb volt minden. A megszokott tízórai és ebéd mellett a szülők jóvoltából finomságoktól roskadoztak az asztalok minden tanteremben, emellett pedig tombola is várta a diákokat. A délután sem a tanulásról szólt. Pontban kettőkor a kis tornateremben gyülekezetek az alsósok, ahol a 4.c osztály, Rakonczainé Majoros Zsuzsanna vezetésével a Grease zenéjére koreografált tánccal nyitotta meg a bulit, ahol kedvenc zenéikre táncolhattak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!