Közélet

2016.10.14. 14:57

Volt aki először, volt aki százegyedszer adott vért

A véradás szép és nemes tett, mellyel embertársainkon segítünk. Sokan vallották ezt, amikor a megyében több napon és több helyszínen adták vérüket az önkéntesek a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából.

Popovics Zsuzsanna

A Magyar Vöröskereszt és a katasztrófavédelem által közösen szervezett véradáson volt olyan véradó, aki először, és volt olyan is, aki már 101. alkalommal ajánlotta fel önzetlen segítségét az arra rászorulóknak.
Bács-Kiskun megyében a három nap alatt összesen hat helyszínen – Dunapataj, Kiskunhalas, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Baja – nyílt lehetőség véradásra. A tavalyi évben hatvanhat, most pedig százharminckét véradó – civilek és tűzoltók egyaránt – adott vért a nemes cél érdekében, mellyel hozzájárultak Magyarország vérkészletéhez. A tűzoltók elhivatottsága ezen a területen is megmutatkozik. Most is bizonyították kollégáink, hogy nem csak a mentések során lehet a tűzoltó társadalomra számítani.

A vér nélkülözhetetlen része a gyógyításnak. Élő anyag, semmi mással nem pótolható. Egyetlen véradás három emberéletet menthet meg. Fontos, hogy minél többen megismerjék a véradás jelentőségét, hiszen váratlan, tömeges méretű katasztrófa esetén a megfelelő mennyiségű vér jelenléte emberéleteket menthet. M. Gy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!