Közélet

2016.10.12. 16:40

Szabadkai fiatalok jönnek Halasra

Forgó Lili, a nemrégiben megválasztott halasi diákpolgármester, első útján Szabadkán, Halas legújabb testvárosában járt.

Tapodi Kálmán

A tavaszi testvéresülés idején köttetett meg a Kiskunhalasi Városi Diákönkormányzat és a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDisz) között az együttműködési megállapodás.
A mostani látogatás is bizonyíték arra, hogy az új diákpolgármester is fontosnak tartja a határon túli magyarok lakta testvértelepülések ifjúsági szervezeteivel való együttműködést és kapcsolattartást. Szabadkai diákrajzokból már a kiskunhalasi Város Napja programjai alkalmával kiállítás nyílt a Szaki (VOKE) Vasutas Művelődési Házban, és az idei őszre is közös programokat terveznek a két város fiataljai.

Szabadkán Saláta Zoltán, a VaMaDisz tiszteletbeli elnöke fogadta a halasi diákpolgármestert, aki jelenleg a Szabadkai Egyházmegye Pasztorális Ifjúsági Központ irodavezetője is. A közös programok tervezése közben egy halasi látogatást rögzítettek is a szabadkai fiatalok részéről. November 5-én a halasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium lesz a házigazdája az Egyházmegyei Ifjúsági Közösségi Napnak, ahová a Halastól 45 km-re található Szabadkáról is érkeznek résztvevők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!