Közélet

2016.10.30. 18:47

Öröm önkénteskedni a Vadaskertben

Címkék#Kecskemét

Madárodúkkal ajándékozták meg a Vadaskertet a kandós diákok. Az ott töltött néhány órában a jótett mellett az állatok etetésénél segítkeztek.

Sebestyén Hajnalka

 Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskolában az osztályfőnöki munkaközösség úgy döntött, hogy ebben az évben minden hónapban más-más tematikát követve izgalmas és hasznos programokkal színesítik a diákéletet. Október az állatok hónapja, így ezúttal állati programokból választhattak a tanulók.

Ennek jegyében jártak a napokban a Vadaskertben, ahová nem üres kézzel érkezett a vidám csapat. Hét madárodút adományoztak az állatoknak, melyet a „fás” osztályokban korábban maguk a diákok készítettek gyakorlati foglalkozások keretében.

– Az Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) kapcsán nagyon jó kapcsolatot ápol iskolánk a Vadaskerttel, diákjaink előszeretettel választják az önkéntes munka helyszínéül a létesítményt. Ennek apropóján jött az ötlet, hogy az állati programjainkba vonjuk be a Vadaskertet is – mesélte Erdős Zsuzsánna tanár, az IKSZ koordinátora.

A Vadaskertbe népes kis csapat vitte el az odúkat, a diáksereget zömében 9-es tanulók alkották. Az odúk elhelyezése előtt természetismereti előadást hallgathattak meg a madarak életéről, madarak védelméről, majd látványetetésre invitálták őket az állatgondozók. Az állatbarát csapat almával és répával készült, melyet örömmel fogadtak a Vadaskert négy- és kétlábúi.

– Nagyon jól sikerült a program, mely egyben motivációs óraként is megállta a helyét. Mivel ettől az évtől az iskolai közösségi szolgálat önkéntes munkáját kiterjesztették a szakgimnázium mellett a szakközépiskolákra (volt szakiskolákra) is, így jó példát láthattak ennek letöltésére diákjaink. Tapasztalatból tudom, hogy a Vadaskert az egyik legnépszerűbb helyszín az önkéntes munkához. A tanulóink évközben, évközi szünetekben és a nyári szünetben egyaránt szeretnek a Vadaskertbe járni önkénteskedni. Az intézmény rugalmas, a környezet barátságos, a munka nem nehéz. Évközben elsősorban a tereprendezésben, az etetés előkészítésében és az állatok gondozásában nyújtanak segítséget, nyáron viszont a táboroztatás feladataiból veszik ki részüket. A mostani látogatásunk során csatlakoztak olyan felsősök is, akik több órát a Vadakertben töltöttek le önkéntesként. Nem utolsó sorban a most hallott előadás és gyakorlati bemutató a résztvevők természetismereti tanulmányait is segítik. – tette hozzá Erdős Zsuzsánna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!