Közélet

2016.10.24. 07:13

Köd és napsütés uralja az időjárást

A hét elején száraz, napos időnk lesz, a hőmérséklet akár 20 fokig is emelkedhet. A hét második felében visszaesik a hőmérséklet.

baon.hu

Hétfő reggelre sokfelé válik párássá a levegő, főleg a középső és az északi tájakon sűrű köd is képződik. Napközben a Dunántúlon számíthatunk a legtöbb napsütésre, máshol tartósan borús, párás maradhat a levegő. A déli szél többfelé megerősödik, mellyel több fokkal melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: az ország nagy részén 15-20 fok között alakul a hőmérséklet, de a tartósan ködfelhős tájakon hűvösebb lesz.

Kedden északon, északkeleten tartósan párás, felhős idő várható, máshol változóan felhős-napos idő lesz. A délnyugati tájakon többfelé emelkedik 20 fok fölé a hőmérséklet, északkeleten viszont csak 12-17 fok esélyes. Északon gyenge eső, szitálás is előfordul. Megerősödik a déli, délnyugati szél - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Szerdán erősen felhős lesz az ég, és szórványosan valószínű eső, záporeső. A szél északnyugatira fordul. Hidegfront érkezik.

Csütörtökön fokozatosan csökken a felhőzet, és a légmozgás is mérséklődik, már csak néhol alakulhat ki futó zápor. Visszaesik a hőmérséklet: a csúcsérték már csak 11 fok körül alakul.

Pénteken kevés felhő, sok napsütés ígérkezik. Eső nem valószínű. Reggel több helyen lehet gyenge fagy, délutánra 12 fok köré melegedhet a levegő.

(Címlapkép innen)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!