Közélet

2016.10.07. 19:07

Jöhet az eső, nem lesz gond

Az Attila utcában élők régi igénye vált valóra azzal, hogy felújították a csapadékvíz-elvezető csatornát az utcában.

V. P.

Sürgető volt a fejlesztés, mert út rendkívül nagy forgalmat bonyolít le Félegyháza központjában. Ám esős időben eluralkodott a káosz az úton, mert rejtélyes módon az utca két vége be volt kötve a csapadékvíz csatornába, de a közepe nem, így nem folyt el a csapadék, ami sokszor az egész utat beterítette. Az arra haladó autók pedig felcsapták a környező házakra, vagy éppen a gyalogosokra a sáros vizet. A tarthatatlan állapot miatt, az utcában élők folyamatosan panaszkodtak, volt aki el is költözött onnan. Ezt a problémát orvosolta végre az önkormányzat. A 15 millió forintos fejlesztés a napokban fejeződött be – tájékoztatta lapunkat Bense Zoltán a terület önkormányzati képviselője. Hozzátette: az elmúlt esős napok bebizonyították, hogy jól működik a rendszer, de tökéletes csak akkor lesz, ha majd az utca új burkolatot kap.

A legkritikusabb utca rendezése után folytatódnak az útfelújítások a városban. A Kiskunfélegyháza újjáépül program keretében további utcák újulnak meg a jövőben, elsősorban azok, amelyek egy-egy városrész központi forgalmát bonyolítják. Így hamarosan elkezdődik a Dessewffy és a Nefelejcs utca felújítása, és folytatódik a Kiskun utca rendbetétel is – tette hozzá Csányi József polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!