Közélet

2016.10.03. 11:42

Házaspárok útja a Vajas-parton

Két éve avatták fel, azóta is népszerű zarándokhely a dusnoki Házaspárok útja.

Popovics Zsuzsanna

A vízparti ösvényt az egyik oldalról a Vajas-fok és árnyas fűzfái szegélyezik, a másikról pados pihenőhelyek és gondolatindító stációk. Utóbbiak a házasság fontos eseményeit, feladatait, korszakait jelenítik meg. Egyben arra ösztönzik a párokat, hogy elgondolkodjanak életük egyes mérföldkövein és beszélgessenek azokról egymással.

A magyar schönstatt - családmozgalom kezdeményezésére az ország legelső Házaspárok útját Óbudaváron építették ki. Ennek mintájára készült a dusnoki is, a Hodován házaspár kezdeményezésére. A Házaspárok útját a Magyar Zarándokút részeként, a schönstatt - családmozgalom megalapításának 100. évfordulójára adták át. Az 1,3 kilométer hosszú sétaút a Dózsa György utca legvégén indul, stációinak tűzzománc-plakettjei Gulyás Éva szekszárdi művész alkotásai.

Október 9-én, vasárnap Mélykúton avatnak stációs körutat a katolikus templomkertben, 16 órától. A négyes tematikájú – Rózsafüzér-, Irgalmasság-, Öröm- és Házaspárok útját – ünnepi szentmise keretében szenteli fel Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!