Közélet

2016.10.05. 14:12

Az ablakon ugrott be szerelméhez

Tűzoltóautóval ment lánykérésre Kovács Gergő. A kecskeméti tűzoltó edzésen lepte meg mit sem sejtő szerelmét, aki természetesen igent mondott.

Zsámbóki Dóra

Tűzoltóhoz méltó módon kérte meg kedvese kezét Kovács Gergő. A kecskeméti tűzoltó korábban vonulós tűzoltóként szolgált, néhány éve a műveletirányításon tevékenykedik. Krisztivel bő két éve ismerkedett meg, évfordulójukat nyáron egy hosszú hétvégével ünnepelték. Bár kézenfekvő és kellőképpen romantikus lett volna az is, ha a közös nyaraláson kéri meg Gergő szerelme kezét, ő mégis sokkal nagyobb meglepetésre készült.

A nagy napon tűzoltóautó fékezett a Szövetség téri edzőterem előtt, a lánglovagok „gázszivárgás” miatt érkeztek az épülethez. Amikor beléptek a terembe, mindenki nagyon meglepődött. Gergő eközben a ház előtt várakozott, rádióján kívül egy csokor virágot és egy gyűrűt szorongatott a kezében. Rádión intézett kérést társaihoz, keressék meg a megjelölt lányt és adják a kezébe a rádiót. – Kriszti, Kriszti, jelentkezz Bácsnak, vétel – mondta Gergő az ablakhoz támasztott dugólétráról. Kriszti jelentkezése után Gergő belekezdett: – Gondolom rájöttél arra, hogy ki van a rádió másik oldalán. Eltelt kettő év azóta, hogy az első randevúnkat eltöltöttük – „forgalmazta” Gergő, majd beugrott az ablakon Krisztihez és azonnal térdre ereszkedett, hogy megkérje szerelme kezét. A lány egy pillanatig sem hezitált, igent mondott.

– Nagyon meglepődtem. Bár korábban mondta az edzőm, akit Geri beavatott, hogy csinosan menjünk edzésre, de az egyik lánynak aznap volt a születésnapja, azt hittem, emiatt kérte. Amikor betoppantak a tűzoltók és nagyon komolyan mondták, hogy gázszivárgás van, akkor is inkább arra gondoltam, hogy nem lesz időnk felöltözni és edzőruhában kell kimennünk az utcára. Nem is hallottam, amikor Gerinek leadták, hogy megtalálták a keresett lányt, csak akkor eszméltem, amikor egyikük a kezembe nyomta a rádióját – meséli mosolyogva Kriszti.

Az esküvőt jövőre, a lánykérés évfordulójára tervezik. Ott már civilben lesznek a tűzoltó bajtársak is, elengedhetik magukat és nagyot mulathatnak a szerelmesek menyegzőjén.

Engedélyt kapott a szokatlan vonulásra

Gergő hetekkel a nagy pillanat előtt szervezkedésbe kezdett. Engedélyt kért elöljáróitól a nem szokványos „vonulásra”, tűzoltó bajtársaival, barátaival leegyeztette az időpontot, és elhitette párjával, hogy neki aznap korábban és máshol lesz az edzése, így nem tudnak együtt menni, mint rendesen. Gergő ugyanis rúdfitnesz edzésen lepte meg Krisztit, mert nagyon szerette volna, ha az emlékezetes pillanat valamilyen módon kötődik a másik szerelmeikhez, a tűzoltósághoz és a rúdfitneszhez is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!