Közélet

2016.10.29. 12:02

A postaládába kerül a lombgyűjtő zsák

Címkék#Baja

Idén - sokévi gyakorlatát megváltoztatva - nem oszt lombgyűjtő zsákokat a polgármesteri hivatal és nem szervez külön lombgyűjtő járatot, erre hívta fel a figyelmet a Városháza.

Kubatovics Tamás

Korábban az év végéhez közeledve a családi házas övezetekben élők a hivatalban vehették át azokat a gyűjtőket, amelyekbe rakhatták a háztartások az avart, ezeket a zsákokat pedig ingyen szállítottak el a háztartásoktól. Azonban csaknem fél évvel ezelőtt  megváltozott a zöldhulladék gyűjtés rendszere, ez hatással van az avar gyűjtésre is. Május óta az FHB-NP Közszolgáltató Nkft. havonta, előre megadott napokon elszállítja a házak elé bármilyen zsákban kihelyezett lombhulladékot, kötegelt ágakat, vesszőket.

Novemberben 7 és 11 között járják végig legközelebb a várost és gyűjtik be a zöldhulladékot. A hivatal tájékoztatása szerint a szolgáltató ezeken a napokon pótolja az elszállított, zöldhulladék feliratú zsákokat, a postaládákban vagy a helyszínen kell keresni a nejlonokat. Ilyeneket áprilisban juttatott el a háztartásokhoz a szolgáltató, amikor az éves menetrendről, valamint az új rendszer működéséről szóló tájékoztatóval együtt két zsákot is kézbesítettek. Ígéretük szerint most ezeket pótolják a szállításkor, illetve a Szabadság utcai irodájukban kedden és csütörtökön átvehetik azokat az ingatlantulajdonosok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!