Közélet

2016.08.26. 06:55

Kadás diákok a stockholmi döntőben

Idén huszadik alkalommal adják át a Stockholmi Ifjúsági Víz Díjat a Víz Világhét keretében, amelyen évről évre diákok százezrei indulnak innovatív ötleteikkel a vízgazdálkodás és fenntarthatóság témájában.

Sebestyén Hajnalka

Hazánkat idén két kecskeméti, Kada-középiskolás diák, Kovács Dávid és Szűcs Ákos Iván képviseli a döntőben a szürkevíz használatával kapcsolatos ötletükkel. A verseny során több mint harminc ország százezer jelentkezője közül választották ki a döntősöket, akik augusztus 28. és szeptember 2. között mérhetik össze tudásukat a svéd fővárosban.

A Viktória svéd királyi hercegnő védnöksége alatt álló versenyre 15-20 éves fiatalok jelentekezhetnek. A pályamunkákat egy nemzetközi tudósokból álló szakmai zsűri értékeli, így dől el, kié lesz a 15.000 dolláros jutalom és a különleges kék kristály szobor.

Kovács Dávid és Szűcs Ákos Iván munkájukban a csapadékvíz hasznosításával foglalkoznak, amivel jelentős megtakarítás érhető el, különös tekintettel a közintézményekre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!