Közélet

2016.07.04. 18:41

Kisebb kukák, kevesebb díj, de megszűnik a kedvezmény

Eltörlik a város önkormányzata által eddig nyújtott szemétszállítási kedvezményeket. A június 29-én még fennálló díjkedvezményeket, 2016. július 31-ig alkalmazzák.

Tapodi Kálmán

Idén áprilistól az egész ország területén a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) felügyelete alá került a közszolgáltatás körében gyűjtött hulladékok kezelése. Az új szabályozásnak megfelelően a közszolgáltatási díj mértéke nem emelkedik, de a kalocsai önkormányzat által eddig biztosított kedvezmények megszűnnek.

A háztartások azonban kevesebb szemétdíjat fizethetnek, amennyiben a 110 literes kuka helyett 60, illetve 80 literes edényzettel is megelégszenek. Az egyedül élő személyek 60 literes hulladékgyűjtőt, bármely háztartás 80 literes edényzetet igényelhet.

Az egyedül élők a következő módon juthatnak a 60 literes edényzethez:
- a lakossági ügyfélszolgálaton ki kell tölteni egy nyilatkozatot
- igazolni kell, hogy valaki egyedül él (iskolalátogatási vagy munkáltatói igazolás)
- meg kell vásárolni a 60 l-es edényzetet
- saját névre kiállított számlát kell kérni
- a számlát és a jegyzői osztály által kiadott nyilatkozatot be kell mutatni a hulladékátrakó állomáson

Nem egyedül élők esetén a 80 literes kukát bárki kérheti, nem kell hozzá nyilatkozat és igazolás. A továbbiak menete hasonló, mint a kisebb edényzetnél: meg kell vásárolni az edényzetet, saját névre kiállított számlát kell kérni és a számlát be kell mutatni a hulladékátrakó állomáson.
A lakótelepi lakások esetén nem kell számlát bemutatni sem a 60, sem a 80 literes edényzetekről, csak az átrakón kell bejelenteni.

Kalocsán a hulladékátrakó nyitva tartása: hétfő, kedd: 8.00-16.00 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!