Közélet

2016.05.30. 19:27

Parkot avattak, szobrot szenteltek

Bácsalmáson felújították a szent szobrát, és elkészült a tanösvény is, mely a város környékén található természeti értékeket és élőhelyeket mutatja be.

Juhász Jenő

Szombaton délelőtt parkavató ünnepséget tartottak a bácskai település Szent János utcai természetvédelmi területen. A rendezvényen Németh Balázs polgármester mondott ünnepi köszöntőt, majd ezt követően dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét Egyházmegye érseke celebrálta a szentmisét. Megszentelték Nepomuki Szent János felújított szobrát és átadták a Nagy Fakopáncs Tanösvényt.

Az új létesítmény címerállata a nagy fakopáncs, amely a Kossuth park egyik jellegzetes madara. Az ösvény a Bácsalmás környékén található természeti értékeket és élőhelyeket mutatja be. A tanösvény elsősorban a gyerekek és fiatalok számára készült, de a felnőtteknek is számos tudásanyagot közvetít. Az útvonal 15 állomásból áll, információs táblákkal és interaktív feladatokkal színesítve.

A Nagy Fakopáncs Tanösvény a helyi önkormányzat támogatásával készült el megközelítőleg 3 millió forintos költséggel. A bácsalmási kulturális központ irányításával tucatnyi szakember és művész dolgozott a különböző táblák és faragott szobrok elkészítésén. A Nepomuki Szent János szobor restaurálását pedig Szemerey-Kiss Balázs végezte.

 

Címkék#Bácsalmás

Ezek is érdekelhetik