Közélet

2016.01.21. 20:08

Nők fogtak össze a közösség javára

Ötödik éve működik a Nőegylet civil mozgalom. Olyan nők a tagjai, akik fontosnak tartják a helyi közösség fejlesztését, hiszik, hogy saját „ügyük” a társadalmi szerepvállalás. Jelenlegi vezetőjük Zalay-Marsi Katalin, aki Nagyné Ágnestől vette át a nemes feladatot.

Popovics Zsuzsanna

A társaság állandó vállalásai között szerepel a városi napokhoz kapcsolódó főző- és süteménysütő-verseny megszervezése, valamint decemberben az adventi napok, a gyertyagyújtás megtartása. Társszervezőként egyéb rendezvényeken is jelen vannak. Adományokat gyűjtenek, legutóbb a lajosmizsei Sutus családot karolták fel, ahol egy kisfiú kapott új vesét bátyjától.

– Sok a jó szándékú ember, megható volt, milyen sokan adakoztak az adventi rendezvényeinken. Évente négy-öt bajban lévő családnak tudunk segíteni, ennyi felajánlást kapunk és adunk össze – mondta el lapunknak Zalay-Marsi Katalin.

A december sűrű hónap a Nőegylet tagjainak, évről-évre kitalálnak valami újat. 2010-ben élő betlehemet állítottak a városban, 2011 óta készítenek közös adventi koszorút, 2014-ben faházakkal rukkoltak elő, az adventi vasárnapokon műsort szerveztek, bevonva a helyi énekkarokat, táncosokat, nyugdíjas olvasókört, előadókat. Tavaly meghívott fellépőik is voltak, többek között a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar, a Lakó Sándor Zenekar koncertezett a művelődési házban. Minden adventi vasárnapra jutott program és meglepetés. 

– Ötletünk van bőven, csak győzzük megvalósítani – folytatja az elnök. – 10-12 állandó tagunk van, de ha bárkitől segítséget kérünk, mindig van foganatja. Mi magunk örömmel tesszük a dolgunkat, ki-ki a jobbik énjét viszi bele a szervezésbe. Az évek során kialakult, hogy ki miben jó. Egyfajta muskétás barátság van köztünk, egymásnak is segítünk. Egy rugóra jár az agyunk, mindenki jót akar és jó szándékkal teszi a dolgát.

 

Ezek is érdekelhetik