Közélet

2015.12.10. 09:04

Szemétszállítási díjjal támogatják az időseket

A képviselő-testület legutóbbi ülésén a 60 év feletti mélykúti lakosok szemétszállítási díjának támogatásáról is döntöttek a városatyák.

Juhász Jenő

Ennek alapján támogatásban részesülhet az a kérelmező, aki egyfős háztartás esetében a tárgyév január 1. napján betöltötte a 60. életévét és a havi jövedelmének az összege nem haladja meg a mindenkori öregkori nyugdíjminimum háromszorosát, vagyis a 85 ezer forintot.

Kétfős háztartás esetében pedig legalább az egyik ott lakó személy betöltötte a 60. életévét és az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a 71 250 forintot. A szemétszállítási díjtámogatást az önkormányzat évi egy alkalommal, a tárgyév december hónapjában nyújtja. A szemétszállítási díj támogatás összege 5000 forint. A szemétszállítási díjtámogatást a hivatal közvetlenül a szolgáltató részére folyósítja legkésőbb tárgyév december 31. napjáig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!