Közélet

2015.12.09. 07:28

Rókaszőrmés Hógolyó

Panelban felnőtt sarki róka a Vadaskert új lakója. Hógolyó a neve.

Sebestyén Hajnalka

A 8 hónapos rókalányt kézből nevelte fel Budapesten, saját otthonában egy orvostanhallgató, aki egy ismerőse révén jutatta el kis kedvencét Kecskemétre. A Vadaskertben saját kifutót kapott az állat, ahol vidáman és felszabadultan játszik, és nagyon élvezi, hogy a panelmeleg után számára kedvező hőmérsékletben élhet.

A gondozók is gyakran bemennek hozzá játszani. A látogatók már láthatják, hiszen túl van a kötelezően előírt karantén időszakon. Tokovics Tamás, a Vadaskert ügyvezetője elmondta: a vörös rókákkal nem eresztik össze az új hófehér bundájú jövevényt, a tervek szerint majd egy hím párt kap, így önálló sarki róka család jöhet létre.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Galéria
[/caption]A Vadaskertbe a közelmúltban egy új hóbagoly is érkezett, a hím egy tojót kapott. Emellett új fekete hattyúval és récékkel is gazdagodott az állatállomány. A napokban pedig kiskecskék születtek. A cél, hogy minden állatnak legyen hím, illetve nőstény párja. Tavasszal várható egy fehér farkas. Ezen kívül új állatfajokkal is bővülne majd a kert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!