Közélet

2015.12.30. 07:16

Orvosok és a kórházi osztályok is jelölhetők

Kilencedik alkalommal hirdette meg az Astellas-díj – Az év orvosa pályázatot az alapító Astellas Pharma, a MOTESZ, a Magyar Kórházszövetség és a négy hazai orvosképző egyetemi klinikai központja.

Hraskó István

Ezen bárki jelölheti orvosát, vagy a kezelése, gyógyulása során megismert osztály teljes kollektíváját.
Aki a kórházban, klinikán, rendelőintézetben, vagy bármely más hazai egészségügyi intézményben megtapasztalt emberséget és kapott jót a nyilvánosság előtt is szívesen megköszönné, nem kell mást tennie, mint megírni saját történetét és azon keresztül bemutatni orvosa, illetve a jelölt osztály emberségét, különleges teljesítményét.

– Örvendetes, hogy az utóbbi években egyre több történet érkezik kiváló háziorvosainkról, gyermekgyógyászainkról és azokról a területekről is, amelyek a mindennapok során talán kevesebb nyilvánosságot kapnak. De egyformán fontos minden beérkező köszönet, hisz a pozitív visszajelzések az orvos-beteg kapcsolatok legjobb építőkövei. A pozitív esetek fokozott nyilvánosságára, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokat, valamint a kiemelkedő orvosi teljesítményeket bemutató történetekre az egészségügyben dolgozóknak és nekünk, pácienseknek manapság egyre nagyobb szükségünk van – mondta el Morva Gábor pályázati programvezető.

[caption id="" align="aligncenter" width="400"] Két éve a kecskeméti dr. Kelemen Edit főorvos nyerte el a közönségdíjat
[/caption]

Szakmai jelölést idén is az egészségügyi intézmények, a gyógyító és ápoló tevékenységet folytató szervezetek, a kompetens civil szervezetek, az országos és regionális szakfelügyelő főorvosok, valamint a korábban szakmai Astellas-díjat nyert orvosok kezdeményezhetnek. Újdonság, hogy szakmai jelölésre az alapellátás, az orvosi diagnosztika, a sebészeti jellegű területek, a konzervatív területek, a rehabilitáció és krónikus ellátás, valamint a klinikai gyermekgyógyászat mellett mostantól a (helyszíni- és klinikai) sürgősségi ellátás területén is lehetőség nyílik. Két éve kecskeméti siker született, dr. Kelemen Edit főorvos, a kecskeméti megyei kórház koraszülött részlegének vezetője nyerte el a közönségdíjat. H. I.

Hol lehet jelölni?

A jelöléseket az [email protected] címen, illetve a www.astellasdij.hu/evorvosa weboldalon keresztül lehet beküldeni. Határidők: A közönségjelölés határideje február 14. Internetes szavazás február 19–március 11-ig. Szakmai jelölés határideje február 26. Döntősök kiválasztása: március 1-4.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!