Közélet

2015.12.15. 17:38

Külföldről hazatelepült családokat köszöntöttek

Köszönjük, hogy megint Kiskunfélegyházát választották. Ezekkel a szavakkal mondott köszönetet Csányi József polgármester tizennégy külföldről hazatelepült félegyházinak a városháza dísztermében, ahol szülők, barátok, ismerősök körében ünnepelték a hazatérést.

Vajda Piroska

– Ha valaki visszatér Magyarországra, vagy éppen Kiskunfélegyházára jogosan fogalmazódik meg a kérdés, mi vár rá itthon? Milyen lehetőségek segítik a boldogulást? Bízom benne, hogy a most visszatelepülők olyan információt kaptak az itthoniaktól, amelyek azt igazolják, hogy érdemes visszajönni Félegyházára, hogy lehet Félegyházán is gond nélkül élni, a gyerekeknek biztonságos jövőt teremteni – mondta köszöntőjében a polgármester. Majd hozzátette: annak érdekében fáradoznak, hogy új vállalkozásokat csábítsanak a városba, melyek új munkahelyeket teremtenek Félegyházán.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A Tóth család
[/caption]A Tóth család kilenc évig élt Londonban. Csaba és Tímea több okból vágott neki az ismeretlennek. Elsősorban az anyagi boldogulás miatt költöztek külföldre. Ugyanakkor csábította őket a kaland, szerettek volna világot látni. Időközben azonban megszületett két kisfiuk: Bence és Dominik. – Fontos számunkra, hogy a nagyszülők is részesei lehessenek az unokák életének. Nagy szívfájdalmam volt, hogy a nagymamák kimaradnak mindenből. Ezért is döntöttünk a hazaköltözés mellett – nyilatkozta lapunknak Horváth Tímea. – Még nem tudjuk pontosan, hogyan tovább. Az a fontos, hogy együtt lehet a család. Már nagyon honvágyam volt. És most, hogy itthon vagyunk tudjuk, hogy itt a helyünk, ez a hazánk – tette hozzá Tímea.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A Csenki család
[/caption]A Csenki családnak is rég volt már olyan karácsonya, amikor együtt lehet a teljes család. Most, hogy hazatelepültek lázasan készülnek az ünnepekre. Csenki Sándor és felesége Klára három gyermekükkel együtt hét évvel ezelőtt költöztek Ausztriába, a svájci határ mellett egy kis faluban dolgoztak. – A megélhetés miatt vállaltunk külföldön munkát, jól is éreztük magunkat, mert befogadtak minket, a gyerekek is helyt álltak az iskolában. Aztán megszületett a negyedik gyermek, ami borított mindent. Egyik napról a másikra olyan erős honvágy lett úrrá rajtunk, hogy úgy döntöttünk, hazaköltözünk – mesélte Klára. – Bízunk benne, hogy jó lesz itthon, és sikerül a terveinket megvalósítani. Ám, egyelőre csak élvezzük az együttlétet – tette hozzá Csenki Sándor, aki azt elmondta, soha nem szakadtak el teljesen Félegyházától, mert a gyerekek az  iskolai szünidőt legtöbbször a nagyszülőknél töltötték, de már ők is nagyon vágytak haza.

 

Vajda Piroska A Tóth család A Csenki család -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!