Közélet

2015.09.27. 20:57

Megújul a Vásárhelyi iskola udvara

A Knorr-Bremse, a város és a szülők közös támogatásával új műfüves pálya és játszótér épülhet a kecskeméti Vásárhelyi iskolában.

Hraskó István

A Knorr-Bremse társadalmi felelősségvállalási programja keretében a gyár egyik vezető beosztású dolgozója a Vásárhelyi Pál Általános Iskola vezetőjével közösen nyújtott be pályázatot a jelenleg 25 éves, leromlott állapotú, balesetveszélyes sportudvar és játszótér teljes körű felújítására – mondta el Kósa József önkormányzati képviselő a csütörtöki közgyűlésen, a költségvetés módosításakor.

Mint kiderült, a cég projektbizottsága 8,5 millió forinttal támogatja a 15 millió forintos beruházást. A felújításban aktív szerepet vállal a Vásárhelyi Pál Általános Iskoláért Alapítvány, valamint az intézmény szülői munkaközössége is. A testületi ülésen Szemereyné Pataki Klaudia felvállalta a képviselő indítványát, amely szerint az önkormányzat további 4 millió forinttal járul hozzá a kezdeményezéshez, a közgyűlés pedig megszavazta a költségvetés módosítását. Így egy új műfüves pálya és egy minden előírásnak megfelelő játszótér épülhet az iskolában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!