Közélet

2015.09.03. 13:21

Izsákon új iskola épül a következő hónapokban

Közel másfél évig koptatják az átmeneti konténeriskola osztályainak padjait az izsáki diákok.

Barta Zsolt

A tanévnyitót a sportcsarnok előtti parkolóban tartotta meg Gera Árpádné igazgatónő kedden reggel. Az iskola vezetője elmondta, hogy a közel félezres diáksereg alsó tagozatosai a korábbi helyükön tanulnak, mely nincs messze az elbontásra váró főépülettől. A régi épületben tanuló diákoknak kell a sportcsarnok mellett tanulniuk. Az iroda és a tanári a csarnok emeletén kapott helyet, a felsősök pedig a konténeriskolában kialakított osztályokban folytatják a tanulmányaikat. Az étkezőt szintén egy konténerben alakították ki, melyet a parkoló mellett helyeztek el.

Egy új, 8500 négyzetméteres oktatási intézmény alapjait rakják le néhány héten belül. A közel 60 éves egykori ingatlant hamarosan eldózerolják. Az új, korszerű iskolában egy helyen működik majd az alapfokú oktatás, a könyvtár és kapcsolódó létesítményként megépül egy 1200 férőhelyes lelátóval rendelkező sportcsarnok, valamint egy műfüves sportpálya is.

Szervesen kapcsolódik a projekthez egy 120 autó elhelyezésére kialakított parkoló is. A gyerekek jövő év végén, 16 hónap múlva vehetik birtokba az intézményt, mely a XXI. század követelményei alapján épül fel, és a megye egyik legkorszerűbb iskolája lesz. A Magyar Közlöny 2014. évi 187. számában olvasható, hogy Izsák 4 milliárd 479 millió forintot kapott iskolaépítésre. Gera Árpádné igazgatónő lapunknak elmondta, hogy nyáron összecsomagolták  az iskola összes ingóságát, ezeket szállították el egy ideiglenes iskolába. A munkába az önkormányzat dolgozói és a közmunkások is besegítettek. A két konténert az önkormányzat bérli a jövő év végéig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!