Közélet

2015.08.06. 12:12

Idén is lesz babakocsis felvonulás, de talicskázni is lehet a gyerekeket

Augusztus 16-án, vasárnap lesz a hagyományos babakocsis felvonulás Kecskeméten. A szervezők szívesen látják a talicskában ülő gyerekeket is.

H. I.

„Kecskemét a gyümölcs és a gyermekek városa” mottóval az 1934-es Hírös napok egyik kiemelkedő eseménye volt a kisgyermekek felvonulása és megáldása. A szép hagyományt idén hatodik alkalommal eleveníti fel a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, idén is megrendezik a díszes babakocsik menetét és a gyermekfelvonulást a Hírös Hét keretében.

A felvonuláshoz várják a babakocsiból már kinőtt gyermekeket nevelő kecskeméti családok jelentkezését is. Csak annyit kérnek, hogy ha van otthon kis fatalicska, taliga vagy játék babakocsi, azt se hagyják otthon!
A három-hat éves gyermekeknek – a készlet erejéig – az 1930-as évek divatját felelevenítő viseletet is biztosítanak. A ruhákat augusztus 7-én, pénteken 15 és 19 óra között lehet felpróbálni, elvinni az esélyteremtési irodában (Kecskemét, Reile Géza utca. 22., telefonszám: +36 20 332 38 50, +36 20 332 87 11).

A felvonulás augusztus 16-án, vasárnap 16 óra 15 perckor indul a kecskeméti Katona József Színház előtt. A zsűri a három legszebbnek ítélt babakocsit értékes ajándékokkal jutalmazza.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!