Közélet

2015.05.30. 15:21

Van tisztaság és rend, de majd fizetni kell

Tartózkodás és ellenszavazat nélkül fogadták el tegnapelőtt a városatyák a Kommunális és Szolgálató Nonprofit Kft. múltévi gazdálkodásáról szóló beszámolót, valamint az idei üzleti tervet.

Kubatovics Tamás

Korsós János ügyvezető igazgató ellenzéki oldalról is besöpörhette a köszönő szavakat. Jaszenovics Istvánné (Jobbik) például úgy fogalmazott: attól tart, hogy az igazgató felemelkedik a földről a hallottak miatt. Ugyanakkor ő is dicsérte a város tisztaságát és esztétikumát, valamint a kérésekre, észrevételekre figyelő ügyvezető gyakorlatát. Előtte Kovács Csaba (Fidesz) a városüzemeltetési bizottság elnöke sorolta a dicsérő szavakat, kiemelte például a kertészet városszépítő tevékenységét és a piacot.

Az ellenzéki, Sikeres Bajáért frakció vezetője, Hajdú Miklós szintén köszönetet mondott a jelentős városi támogatásból működő cég munkájáért, de a Tóth Kálmán téri tiszafákról sem feledkezett meg, reményét fejezte ki, hogy a visszametszés után kiszáradtak helyére telepítettek megmaradnak. Mindezek előtt azonban azt firtatta, hogy ki a felelős a cégnél folyó, az áfát érintő NAV vizsgálat által feltártakért. Az ugyanis a társaságánál 1988 óta alkalmazott gyakorlatot helytelennek minősítette, ez 40 millió forintot meghaladó kötelezettséget jelent, amit az önkormányzat pótlólagos támogatásából tud csak fizetni a cég. Korsós János a képviselői kérdésre kijelentette: ez a cég vezetőjeként az ő felelőssége.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!