Közélet

2015.04.21. 17:38

Szálloda szintű lett az ellátás

A nemrég felújított tiszakécskei idősek otthonában jótékonysági estet tartottak, hogy annak bevételével is támogassák az intézményt.

Szentirmay Tamás

A rendezvényen közel kétszázan gyűltek össze. Az otthon lakóin és dolgozóin kívül számos vállalkozó és jóakaratú ember részt vett az esten.
Az idősek otthonának felújítása a közelmúltban fejeződött be. A beruházás 76 millió forintba került, melynek jelentős részét pályázati forrás biztosított. A jótékonysági est kezdetén a résztvevők kivetített képeken követhették végig a kivitelezés folyamatát és nézhették meg a végleges állapotot.
Tóth János polgármester és Kovács Ernő is szólt a jelenlévőkhöz. A kormánymegbízott elmondta, hogy egy évvel ezelőtt még a felújításon dolgoztak, addig mára méltó helyet tudnak biztosítani az otthon lakóinak. Balogh László vállalkozó is az egy évvel ezelőtti jótékonysági rendezvényen ajánlotta fel, hogy a következő esztendőben száraztészta-adománnyal támogatja az intézményt. A vállalkozó állta a szavát: azóta is cége biztosítja az otthon tésztaszükségletét. Az mostani összejövetelen 50 ezer forintot ajánlott fel az intézménynek.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Hajnalig táncoltak a jótékonysági esten
[/caption]Zombor Zoltánné intézményvezető köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik bármilyen szinten támogatták, támogatják az idősek otthonát. Elmondta, hogy az est megszervezésére is sok felajánlást kaptak. – Természetesen minden segítség jól jön az otthonnak – mondta. Szólt arról is, hogy a tavalyi jótékonysági est bevételét az otthon új szárnyának komfortosabbá tételére fordították, az emeleti részen pedig légkondicionálót szereltettek fel. A felújítások nyomán az intézmény szálloda színvonalú lett az intézményvezető szerint, és erre mindannyian nagyon büszkék. A Kossuth utcai egységből a korábban ott elhelyezett 22 gondozottat áthelyezték a Vörösmarty utcaiba, így most egy helyen él mind a negyvenkét lakó.

Pályázati források segítségével az intézmény nem csak belülről, de kívülről is megszépült. Kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték a falakat, lecserélték a cserepeket, és természetesen a belső terek is megújultak. A földszinti rész felújítása viszont nem volt benne a pályázatban, azt a városgondnokság és az önkormányzat összefogásával és segítségével sikerült megújítani. Jelenleg a földszinten 5 darab négyágyas szobában élnek az otthon lakói, az emeleten pedig 5 darab 4 férőhelyes és egy kétszemélyes szoba áll a szépkorúak rendelkezésére. A város első liftje is az idősek otthonában található. Mozgáskorlátozott fürdőszobát is kialakítottak az épületben.

Természetesen egy jótékonysági esten nem maradhat el a műsor. A programban az intézmény dolgozói cigánytáncot mutattak be. A nyitótáncot pedig az otthon két lakója Terényi Ferencné és Lestyán András kezdte meg. Hozzájuk csatlakoztak a rendezvény meghívott vendégei, az otthon lakói és dolgozói, akik közösen szórakoztak hajnalig.

Szentirmay Tamás Hajnalig táncoltak a jótékonysági esten -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!