Közélet

2015.04.13. 10:14

Folytatják az útlezárást a civilek

Múlt pénteken harmadik alkalommal tartottak félpályás útlezárást Solton helyi civilek, azt szorgalmazva, hogy mielőbb épüljön meg a várost elkerülő út.

Popovics Zsuzsanna

Legutóbb is 12-14 személyautó sorakozott egymás mögött transzparensekkel, zászlókkal felszerelve. Mögöttük percek alatt feltorlódott a forgalom, fél órán belül már a település határában is csak araszolva haladtak a Kecskemét felől érkezők.
– Akinek péntek délután 1-1,5 órába telik átautózni a városon, az jogosan dühös, de meg kell érteniük, hogy nincs más választásunk – mondta el lapunknak Szondi Miklós a tüntetés egyik szervezője. – Megszámoltuk, a tüntetés ideje alatt (4-5 óra) 130-150 teherautó halad el mellettünk úgy a Duna-híd és Budapest, mint Kecskemét irányába. Sok kamionos számít a dugóra, és a tüntetés óráira időzíti a kötelező pihenőjét. Ahogy levonulunk, mint a vonat, úgy robog a kamionsor a város főutcáján.

Az elkerülőút megépítését szorgalmazó kérelmüket Orbán Viktor miniszterelnöknek is eljuttatták a soltiak. Az ügy érdekében gyűjtött 1270 aláírást pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba postázták a múlt héten, dr. Szentgáli Miklós miniszternek címezve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!