Közélet

2015.04.03. 06:53

A reformátusok működtethetik a bodoglári kisdedóvót?

Címkék#Kiskunmajsa

A városnak az újranyitás az előzetes számítások mintegy 35-40 millió forintba kerülne, így felmerült, hogy a szanki, a református egyház által fenntartott óvoda tagintézménye lehet a kisdedóvó.

Tapodi Kálmán

A Kiskunmajsához tartozó Bodogláron az óvoda újranyitását kezdeményezték a helybéli szülők. A városnak az újranyitás az előzetes számítások mintegy 35-40 millió forintba kerülne, így felmerült, hogy a szanki, a református egyház által fenntartott óvoda tagintézménye lehet a kisdedóvó. A szülők többsége is az utóbbi lehetőséget akarta.
Előzetes egyeztetések után rendkívüli ülést tartott Majsa önkormányzata a bodoglári óvodáról, s az a javaslat kapott többséget, hogy adják át annak használatát Szanknak.

A tervezet szerint: a város önkormányzata az óvodai köznevelési ellátást az ott élő családok részére úgy biztosítja, hogy elvi hozzájárulását adja ahhoz, hogy a bodoglári óvoda használatát, ingyenesen, határozatlan időre átadják a Kiskunhalasi Református Egyházközség részére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!