Közélet

2015.03.21. 08:11

Napfogyatkozás képről képre

Olvasónk, Pócsai Sándor amatőr csillagász a dávodi iskola diákjaival kísérte végig a pénteki részleges napfogyatkozást, és végig is fotózta az égi jelenséget.

baon.hu

– A dávodi Forrás Általános Iskolától kaptam néhány napja felkérést, hogy tartsak egy távcsöves bemutatót e pompás jelenség apropóján. Ezzel csatlakoztam a Magyar Csillagászati Egyesület rendezvényeihez – az ország számos pontján bemutatókat tartottak az érdeklődőknek – írta szerkesztőségünknek küldött levelében Pócsai Sándor, aki végigfotózta az égi jelenséget.

– 10 percenként készítettem egy-egy képet, a sorozatfelvételen gyönyörűen látszik minden. 130 gyerek és 20 felnőtt látta szemüveggel és a 156/1035-ös Newton-távcsövemmel a fogyatkozást. Nagyon tetszett nekik, és persze nekem is, hisz már 35 éve amatőr csillagászkodom, de mindig szívesen tartok bemutatókat, ha épp valami csoda látszik az égen – zárta levelét olvasónk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!