Közélet

2015.03.28. 15:29

Gránátot szántott ki, hajszálon múlott az élete

Csak hajszálon múlott az élete annak a félegyházi férfinak, akik a napokban egy második világháborús repeszgránátot szántott ki traktorjával.

Vajda Piroska

A férfi ugyanis miután észlelte az ismeretlen tárgyat felakasztotta egy fára, csak ez után értesítette a területileg illetékes mezőőrt, aki azonnal a helyszínre sietett – tájékoztatta lapunkat Csáki Zsolt, kiskunfélegyházi őrszolgálat vezetője. Elmondta, munkatársa értesítette a rendőröket, akik a helyszínre irányították a tűzszerészeket. Mint utólag kiderült, a repeszgránát élesítve volt, így bármelyik pillanatban felrobbanhatott volna. A gránátot a szakemberek elszállították a helyszínről, majd pedig hatástalanították.

Csáki Zsolt arra szeretné felhívni a külterületen élők figyelmét, hogy ha a tavaszi munkák során hasonló tárgyra bukkantak, semmiképpen se nyúljanak hozzá vagy mozdítsák el, mert ezek a fegyverek még évtizedek múltán is működőképesek lehetnek. Ugyanakkor azt kéri, hogy ilyen esetben azonnal értesítsék a területileg illetékes mezőőrt vagy a rendőrséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!