Közélet

2015.03.11. 17:01

Életet mentettek a mezőőrök

Az éhhaláltól mentettek meg hétfőn egy férfit Kiskunfélegyházán a mezőőrök – tájékoztatta lapunkat Csáki Zsolt, az őrszolgálat vezetője.

Vajda Piroska

Megtudtuk, a mezőőröket a tanyaszomszédok értesítették, mondván hogy napok óta nem láttak mozgást az ötödik kerületi tanyában, ahol egy idős férfi él egyedül. Tanyája azonban a belvíz miatt megközelíthetetlen. A bejelentést követően a mezőőrök terepjáróval indultak a helyszínre, de ők is csak kerülővel, a szántóföldeken keresztül tudtak a tanya közelébe jutni. De, így is több száz métert gyalogosan kellett megtenniük – részletezte Csáki Zsolt.

Elmondta, hogy nagyon rossz állapotban találtak a férfira, akitől megtudták, két hete már csak vizet ivott, azt is az udvari kútból. A tanyába ugyanis se az áram, se víz nincs bevezetve. Sőt, a férfinak semmilyen jövedelme sincs. Eladta a földjeit és a tanyáját, annak az árából éldegélt, de abból is csupán kenyérre futotta. A mezőőrök azonnal értesítették a mentőket, de mivel azok sem tudták megközelíteni a tanyát, a férfit gyalog kísérték a mentőig, ahol gyors ellátásban részesült, majd kórházba szállították. A mezőőrök pedig értesítették a gyámhatóságot, akik gondoskodnak a férfi további ellátásáról. Csáki Zsolt végezetül azt is elmondta, továbbra is azt kéri a külterületen élőktől, hogy azonnal értesítsék őket, ha környezetükben valami szokatlant tapasztalnak, mert csak segítségükkel tudnak hatékony munkát végezni.

 

Vajda Piroska Nem sokáig élt volna már a férfi, ha nem találnak rá a mezőőrök -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!