Közélet

2014.12.16. 11:39

Városi díjjal ismerték el tehetségüket

A kecskeméti Városi Tehetségnapon tegnap kiosztották az idei év tehetségdíjait.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

Az ünnepségnek immár második alkalommal a  Bolyai János Gimnázium adott otthont. A rendezvény szervezője  a gimnázium Appendix Alapítványa, valamint a Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács volt.

A hangulatos programsor színvonalát emelték a különböző tantárgyakban és egyéb készségekben jeleskedő bolyais  tanulók bemutatkozása. A közönség láthatott-hallhatott szavalatot, zongorajátékot, akadálymentes dalt és csárdást is. A műsor első felében kihirdették a Bolyai által nyolcadikos diákok részére szervezett fizika, informatika, matematika és német városi versenyek eredményét, és köszöntötték az első három helyezettet. A díjkiosztót követően pedig átadták az idei Városi Tehetségdíjakat.
Minden évben egy tanárnak, vagy tanárcsoportnak, illetve egy diáknak ítélik oda a pénzjutalommal is járó elismerést. A díjakat Szemereyné Pataki Klaudia polgármester adta át Papp Géza tanárnak, valamint Czirkos Angéla diáklánynak.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Czirkos Angéla a Bolyai-gimnázium tizedikes tanulója
[/caption]Papp Géza a Kecskeméti Műszaki Gáspár-tagintézmények tanára. Több évtizedes eredményes szakmai munkája során kiemelt figyelmet fordított a tehetséggondozásra, diákjai számos hazai és nemzetközi versenyen bizonyítottak. Czirkos Angéla a Bolyai-gimnázium tizedikes tanulója. Általános- és középiskolai tanulmányai során egyaránt kiemelkedő megyei és országos első helyezéseket ért el matematika tantárgyból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!