Közélet

2014.12.09. 07:29

„Angyali” ápolókat díjaztak

A megyei kórház összesen 34 női és 3 férfi ápolóját – ahogy fogalmaztak, a Mindennapok Angyalait – díjazták hétfőn Kecskeméten. Az ápolók munkáját a Hovány cégcsoport alapítványa ismerte el a díjjal.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

Az Otthon Moziban tartott ünnepélyes díjátadón elhangzott: az alapítvány egyik fő célja, hogy támogassa azokat az elhivatott embereket, akik méltánytalanul, szerény anyagi elismerés ellenére áldozatos, önzetlen munkát végeznek nap mint nap, emberéleteket mentenek meg.
– Valamikor a ránk vigyázó őrangyaloknak is pihennie kell, ilyenkor a mindennapok angyalai tudják őket helyettesíteni, pótolni.

Segítségnyújtással, megnyugtató gondoskodással, jó szóval segítenek a gyógyulásban – mondta beszédében dr. Mészáros János, az egészségügyért felelős államtitkárság kabinetfőnöke, aki elismeréssel beszélt Hovány Márton cégtulajdonosról, az alapítvány elindítójáról, és egyben reményét fejezte ki, hogy a mostani első alkalom csak a kezdet.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Az ápolóknak Pap-Szekeres Anita, a megyei kórház ápolási igazgatója, Hovány Márton cégtulajdonos és Svébis Mihály, a kórház főigazgatója adta át az oklevelet
[/caption]– 1945 előtt teljesen természetes dolog volt Magyarországon, hogy ha valaki egy bizonyos anyagi jólét fölött él, annak kötelessége volt a közjó javára is szolgálni. Úgy látszik, hogy hosszú évtizedeknek kellett eltelni, hogy ez a szemlélet újra meghonosodjon. Végtelenül örülök, hogy Hovány Mártonnak ez eszébe jutott. Az igazi angyalok, az igazi hősök önök, akik itthon maradtak, akik nem vették a stafétabotot és egy lényegesen nagyobb fizetés miatt nem hagyták itt ezt az országot, nem hagytak itt betegeket – jelentette ki dr. Svébis Mihály, a megyei kórház főigazgatója.

– Azokat érdemes a legjobban támogatni, akik másokat is segítenek és sokszor nagyon nehéz körülmények között, szinte emberfeletti munkát végeznek – hangsúlyozta Hovány Márton, hozzátéve: reméli, lesznek követői.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!