Közélet

2014.12.10. 11:30

A tesztüzem alatt már kezdődhetnek a lakossági rákötések

Címkék#Bácsalmás

A tisztított szennyvizet befogadó Kígyós főcsatorna védelme érdekében nagyon szigorú tisztított szennyvíz minőséget biztosítanak a mechanikai, a biológiai és utószűrő elemek.

Juhász Jenő

Október elején kezdődött meg a próbaüzem a bácsalmási szennyvíztelepen. A megújult telep 800 köbméter/nap kapacitású, mely hosszú távon biztosítja a településen kiépülő szennyvízcsatornán összegyűjtött szennyvíz és a szippantós kocsival behordott szennyvíz tisztítását. A tisztított szennyvizet befogadó Kígyós főcsatorna védelme érdekében nagyon szigorú tisztított szennyvíz minőséget biztosítanak a mechanikai, a biológiai és utószűrő elemek. Említést érdemel, hogy a közismert vegyszeres fertőtlenítés helyett a bácsalmási vízműnél UV fertőtlenítést alkalmaznak.

Eddig a már korábban kiépített csatornahálózattal összegyűjtött szennyvizet tisztították a próbaüzem során. Az elkövetkezendő napokban értesítést kapnak az ingatlantulajdonosok, hogy megkezdhetik az új rákötéseket is. A csatornázási munkák zöme már elkészült, mintegy 500 méter gerincvezeték kiépítése van még hátra.

Német Balázs polgármester tájékoztatása szerint a település 50-60 százalékán már elérték az üzemelésre alkalmas állapotot, ami egyben azt is jelenti, hogy 1100 ingatlanon megkezdhető a szennyvíz bekötés. A szennyvíztelep bővítésével kapcsolatban hozzátette, hogy a próbaüzem során átépítik a régi műtárgyakat, és ez által egy tartaléktároló rendszer kialakítása válik lehetővé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!