Közélet

2014.10.06. 15:41

Újabb jogi fórumra kerül a bajai vita

Folytatódik a városi tulajdonú Baja Marketing Kft. és a választásokon jelölteket állító Sikeres Bajáért Egyesület jogvitája.

K. T.

A Nemzeti Választási Bizottság által elmarasztalt és megbírságolt gazdasági társaság a Kúriától reméli a döntés megváltoztatását, az egyesület pedig a cégnél lefolytatandó vizsgálatot szeretne, derült ki hétfőn koradélután az ellenérdekelt felek sajtótájékoztatóin.

Bócsa Barnabás, a Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, mert sérelmezik és nem tartják jogszerűnek a döntést. – A Területi és a Nemzeti Választási Bizottság úgy hozta meg döntését, hogy bennünket nem hallgatott meg. Sem engem, sem a főszerkesztő urat. Ezt mi sérelmeztük, mert nem volt lehetőségünk álláspontunk kifejtésére és bizonyítékaink csatolására. Amíg ebben az ügyben nem születik végleges döntés, addig mindenféle hisztériakeltésnek nincs helye a városban – fogalmazott a városi honlapot, valamint szerkesztőségeket felügyelő cég első embere.

Pár perccel korábban a Hajdú Miklós, a Sikeres Bajáért Egyesület képviselőjelöltje – a jelenlegi képviselő-testületben az Összefogás Bajáért frakcióvezetője – közölte: kezdeményezte a polgármesteri teendőket ellátó alpolgármesternél, hogy a Nemzeti Választási Bizottság döntésének jogerőssé válását követően kezdeményezzen vizsgálatot a Baja Marketing Kft-nél, állapítsa meg a törvénysértés körülményeit, és ez terjedjen ki a személyes felelősségre is.

– A Baja Marketing Kft. gyakorlata olyan súlyosan sérti a választási eljárásról szóló törvényt, hogy a beadványunkat két ízben is megalapozottnak találta a Területi Választási Bizottság, a Nemzeti Választási Bizottság pedig a maximálisan kiszabható bírság 75 százalékát állapította meg. Ez jelzi a jogsérelem fokát és azt, hogy milyen szégyen esett a városunkkal. Nem vártható el a város polgáraitól, hogy ők fizessék ki a büntetést, amit megállapítanak - mondta Hajdú Miklós.
Tudomása szerint legkésőbb csütörtök délután tesz pontot a Kúria az ügy végére. Bócsa Barnabás szintén a hét végére várta a jogerős döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!