Közélet

2014.10.25. 08:31

Letette az esküt az új polgármester és a testület

A kiskunfélegyházi képviselő-testület ünnepélyes alakuló ülésén állva tapsolták meg az új polgármestert, aki programját ismertetve hangsúlyozta: konszenzusos együttműködésre törekszik majd.

Vajda Piroska

A szerdai alakuló ülésen esküt tettek a régi-új képviselők is, illetve az újonnan megválasztott alpolgármesterek. A jövőben két alpolgármester – Balla László és Rosta Ferenc – segíti a városvezető Csányi József munkáját.
Megválasztották a szakbizottságok tagjait és elnökeit is. A művelődési és szociális bizottság munkáját dr. Ónodi Izabella irányítja. A jogi bizottságét dr. Réczi László. A városüzemeltetési bizottságot Bense Zoltán vezeti, míg a gazdasági bizottságot Gyenes Attila.

Az alakuló ülés napirendjei közt szerepelt a tiszteletdíjak megállapítása is. A képviselő-testület döntése alapján Csányi József polgármester tiszteletdíja bruttó 589 ezer forint. Balla László alpolgármesteré 475 ezer forint. Míg Rosta Ferenc külsős alpolgármesteré 280 ezer forint.

Az ünnepi ülés zárásaként Lezsák Sándor mondott köszöntőt. – Bátor nemzet vagyunk, de hiányzik belőlünk a hétköznapok bátorsága. A lelki bátorság, amely nem a nekimenésnek, hanem a kitartásnak a bátorsága – idézte Teleki Pált az országgyűlési képviselő, aki ezt bátorságot, lelki egészséget és megbékélést kívánt a képviselő-testületnek, a polgármesternek és a városnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!