Közélet

2014.10.12. 09:54

Hatmillió forintot kérnek egykori házuk elvesztéséért

Baja nettó 32,4 millió forintért megvásárolja az államtól a volt helyőrségi klub Széchenyi utcai épületét, az erről szóló szerződést a múlt hónapban írták alá.

Kubatovics Tamás

Mint arról korábban beszámoltunk: Baja közel egy évtizede bérli az ingatlant a honvédelmi tárcától, korábbi értékbecslések során ennél jóval magasabb árat kalkuláltak a szakértők, ezért nem jött létre az üzlet.

Augusztus végén azonban a képviselő-testület a fenti összegre adhatta áldását, akkor került szóba, hogy az Ipartestület várhatóan anyagi kárpótlást szeretne kapni az épületért. Ezt az igényét már évtizedek óta fenntartja a szervezet.
– Hatodik ciklusban töltöm be az alelnöki posztot, így elmondhatom, hogy minden önkormányzati testület vezetésének benyújtottuk ezt a kérvényt – mondta lapunknak Sörös László, a Bácska Ipartestület álláspontjáról. Hozzátette: 6 millió forintot szeretnének, mert a 40-es években az ipartestületi tagok téglajegyeiből jött lére a Széchényi utcai épület, amit az ötvenes években államosítottak, aztán a honvédséghez került. Korábban már volt rá ígéret, hogy méltányolja az önkormányzat kérésüket, ezért az üzletkötésről értesülve ismét jelezték igényüket a város vezetésénél.

– Mivel a hagyományok szerint az Ipartestület vezetősége a választás után mindig vizitál Baja polgármesterénél, ezért várhatóan ezen a találkozón is szóba kerül majd a téma – fogalmazott az alelnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!