Közélet

2014.10.28. 17:48

Egyelőre összhang van a mizsei testületben

Megtartotta alakuló ülését Lajosmizse új képviselő-testülete.

Popovics Zsuzsanna

A közgyűlésnek öt Fideszes és hat Gazdakörös képviselője van. Polgármesterként továbbra is Basky András (Fidesz-KDNP) vezeti a várost. A töredékszavazatok révén egy másik polgármesterjelölt (korábbi képviselő), Sebők Márta is tagja a testületnek, aki a Lajosmizsei Gazdakör színeiben igyekezett leváltani a városvezetőt.

Az új testület döntött az alpolgármesterek személyéről. Egyikük dr. Adonyi Lajos (Fidesz-KDNP), aki az előző ciklusban is alpolgármester volt, míg a másik tábor részéről Sápi Tibor (Gazdakör) bizonyíthat ebben a tisztségben. Nagy kérdés volt, hogy fideszes vagy gazdakörös képviselő lesz-e a pénzügyi ellenőrző bizottság elnöke. Végül a Gazdakör embere vezetheti a bizottságot, Sebők Márta személyében. Eggyel kevesebb lett az állandó bizottságok száma. A már említetten kívül lesz még a testületnek mezőgazdasági bizottsága (elnök: Keresztes Ferenc), valamint önkormányzati bizottsága (elnök: Belusz László). Józsáné dr. Kiss Irén (Fidesz-KDNP) – aki az előző ciklusban a pénzügyi ellenőrző bizottság elnöke volt – tanácsnokként segíti az önkormányzat munkáját az elkövetkező öt évben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!