Közélet

2014.10.01. 20:14

Átépítés előtt felfestettek

Címkék#kiskőrös

Hamarosan megkezdődik a régi kiskőrösi főtér átépítése. Egy csapat diák felfestette a hétvégén a művelődési ház előtti teret.

Barta Zsolt

Megvalósíthatták alkotói elképzeléseiket azok a diákok, akik szombaton térfestéssel töltötték a szabadidejüket. A városi alapítvány szervezésében mintegy hatvan diák ragadott ecsetet, hogy hódoljon szenvedélyének. A festéket a térség legnagyobb kereskedő vállalata adta, s a tanulók nem is spóroltak az alapanyaggal.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Szombat kakasfőző versenyt rendeztek a városban, a felvételen a Bem kakasok csapata
[/caption]A gyerekek munkáját Supka Éva főszervező és Kunhegyesi Ferenc festőművész koordinálta. Ez a rendezvény része volt annak a térbúcsúztató programnak, amely folytatásaként a jövő hét végén egy mini ünnepet is rendeznek a város központjában. Több borász is kiállít, hogy szomjas senki nem maradjon a közösségi eseményen. A teret hamarosan az Aktív Kft. kezdi átépíteni egy uniós projekt elnyerése után. A városháza előtt a soltvadkerti–solti főútra becsatlakozó izsáki országutat lezárják. Így jelentősen lecsökken a főtéri forgalom, az ez ellen tiltakozók rendeztek a városban egy népszavazást, ahol a lezárás hívei győztek, de nem volt érvényes a véleménynyilvánítás.

Domonyi László polgármester lapunknak elmondta, hogy az uniós pénzekkel 2015. szeptemberéig kell elszámolni a városnak, így a kivitelezésre viszonylag kevés idő jut. Április végéig kell végeznie a munkálatokkal a kivitelezőnek. A főteret  térkővel és gránittal borítják majd, mely összhatásában szép látványt nyújt a belvárosban. Remélhetőleg ez is hozzájárul ahhoz, hogy többen látogassanak a városba, mely szlogenje: Élmény a Kunság szívében. Az egykori parókiát is hamarosan felújítják, itt alakítják ki a János Vitéz látogatói központot. Az önkormányzat erre is nyert egy uniós projektet. Az interaktív kiállítás során a gyerekek még mélyebben elsajátíthatják Petőfi Sándor János Vitéz című elbeszélő költeményének a részleteit. A munka 3-4 hónapot vesz igénybe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!