Közélet

2014.09.29. 20:54

Versenyre készül a kis hegedűs

Dezsőffy Kitti alig három éve hegedül, de már két nemzetközi versenyen is szép sikert ért el.

Popovics Zsuzsanna

A Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola növendéke, jelenleg Goncsarova Natalja Nyikolajevna tanítványa. Kittinek a vérében van a zene, szeret szerepelni is. Érzékeny gyerek, versenyhelyzetben viszont a legjobb formáját mutatja – árulta el növendékéről a tanárnő.

Egy éve Kitti  II. helyezést ért el a Galántán rendezett Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyen. Idén nyáron részt vett a III. Muzsika Hídja Nemzetközi Kínai-Magyar Hangszeres Versenyen, ahol különdíjat kapott, Szászné Réger Judit zsűritag dicséretével. Számos iskolai hangversenyen, városi rendezvényen képviselte hegedűjátékával a Kodály Iskolát. Jelenleg teljes gőzzel készül a november végére meghirdetett, következő galántai Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyre. A kötelező darabról a napokban értesítették a szervezők, így amint befut a megrendelt kotta, indul a gyakorlás és a versenyre való felkészülés. A szabadon választott darabot a kislány egész nyáron gyakorolta. Ezúttal egy nehéz darabbal – Seitz: g-moll koncertjének első tételével – készül a meghallgatásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!