Közélet

2014.09.04. 19:54

Senki sem jelentkezett a pályázatra

Tagintézmény-vezető nélkül kezdték meg a tanévet a nyárlőrinci Buzás János Általános Iskolában. A kiírt pályázatra ugyanis senki sem jelentkezett.

Szentirmay Tamás

A Nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola a Lakiteleki Eötvös Általános Iskola tagintézményeként működik 2007 óta. Előtte önálló iskolaként működött, Pénzváltó István irányításával. A társulást követően nem igazgatóként, hanem tagintézmény-vezetőként végezte feladatát. Az igazgatói feladatokat Olajos István, a lakiteleki iskola vezetője látta el, és látja el jelenleg is. Pénzváltó István 25 éves vezetői tevékenysége után az elmúlt tanév végén lemondott. Mivel Olajos István mandátuma a nyáron lejárt, a tagintézmény-vezetői megbízatás pedig az ő igazgatói megbízatásához kötődik, ezért a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ pályázatot írt ki mind a két vezetői állásra.

Olajos István pályázott, a tagintézmény-vezetői állásra azonban senki sem. jelentkezett.
– Próbáltuk a tantestületen belül megoldani, hátha vállalná valaki a tagintézmény-vezetői megbízatást – nyilatkozta Olajos István. – Volt is olyan időszak, amikor úgy tűnt, hogy sikerül vezetőt találni, de aztán még em lett belőle semmi. Így most szeptemberben úgy indult el a tanév, hogy a nyárlőrinci tagintézményben nincs vezető. A pályázatot újra kiírták. Pénzváltó István vállalta, hogy pedagógusként segít az órarend összeállításában, a tantárgyfelosztás elkészítésében, a vezetői munkákban, ügyeletet is vállal, mindaddig, míg az önkormányzati választások nem lesznek. Tudomásom szerint ugyanis indul polgármester jelöltként. Az megint egy új helyzetet fog teremteni, ha megválasztják polgármesternek. Akkor ugyanis nem csak a tagintézmény vezetésről, de a főállásának betöltéséről is gondoskodni kell. A mostani helyzet kialakulásával sűrűbben kell Nyárlőrincre járnom – mondta Olajos István. n Sz. T.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!