Közélet

2014.09.20. 21:52

Munka, család, bor és barátság a fókuszban

Ismét európai támogatást nyert a község, azaz a testvértelepülésekkel tanácskoznak és ünnepelnek a jövő hétvégén zajló Szent Mihály Napi Újbor Ünnep résztvevőit.

Kubatovics Tamás

A munka és a család összehangolásának évének nevezik rendezvényükön az esztendőt a nádudvariak, akik egyúttal a  magyarországi németek betelepítésének 290. évfordulójára is emlékeznek.

Persze nem csupán konferenciából és múltidézésből áll a hétvége, a pinceajtók nyitogatása és egyéb kellemes elfoglaltságok is várnak a faluba látogatókra. Péntek este például Titans’ együttes, majd Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar élő koncertje, utánuk pedig a Vaskúti Bohémek retro bulija szól a pincesoron. Szombaton kiállítások nyílnak, a focisták az Érsekcsanádot fogadják, este 7-től helyi, diószegi és ada-moholi zenei tánccsoportok lépnek fel, majd utcabál és tűzijáték szórakoztatja az ünneplőket. Vasárnap 10 órától a községházánál ünnepi műsor, majd szüreti felvonulás zajlik, ami szőlőtaposásba és préselésbe torkollik, délután fél 3-tól a Máriavölgye pincesor színpadán folklór műsor, 17 órától pedig az idei bor- és pálinkaverseny eredményhirdetése és a tombolasorsolás kínál izgalmakat.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Szent Mihálykor munka után jöhet a mulatság
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!