Közélet

2014.09.14. 14:10

Életre való vagyok címmel gyűjtenek

A kiskunfélegyházi mozgáskorlátozottak karoltak fel és próbálnak segíteni egy rákbeteg félegyházi nőn. Kezdeményezésükhöz bárki csatlakozhat.

Vajda Piroska

A rákbeteg Csenki Csilla teljes gyógyulásának segítése érdekében indított gyűjtést a Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozottak Egyesülete. A harminc éves félegyházi nő súlyos betegségére két éve derült fény. A kezdeti javulás után viszont tovább romlott Csilla állapota. A harcot azonban nem adta fel. Kitartására utalva kapta a Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozottak Egyesületének akciója az Életre való vagyok szlogent – mondta el a sajtótájékoztatóján Salma Ferencné az egyesület elnöke, aki mindenkit arra kér, hogy saját lehetőségeit mérlegelve támogassa a fiatal nő gyógyítatását.

A sajtótájékoztatón elhangzott: Csilla két éve küzd betegségével, de nagy erővel halad a gyógyulás útján. Mint ahogy azt megtudtuk, méhnyakrákját hosszas vizsgálatok után diagnosztizálták. 2012. tavaszán derékfájással kereste fel az orvosát, fizikoterápiára járt és levélszámra ette a fájdalomcsillapítókat. Karácsonyra már teljesen leépült, enni sem bírt, hányingere és nagy fájdalmai voltak. Szinte csak aludni tudott. A következő évet már a kecskeméti kórház sürgősségi osztályán kezdte. Leálltak a veséi, de vesekövet nem találtak, így tovább keresgéltek az orvosok. Végül a nőgyógyászati osztályra, majd Budapestre került. Ott tudta meg, hogy méhnyakrákja van. Ám, a 15 centiméteres daganatot nem lehetett megműteni. Így februárban elkezdődött a kemoterápiás kezelés. Nyolc hét alatt négy kemo- és harmincnyolc sugárkezelés után a daganat több mint 11 centimétert csökkent. A pihenési idő után októberben azonban 1,5 centis átmérőjű tüdőáttétet mutattak ki, ezt decemberben megműtötték. Idén januárban újra kezdődött a kemoterápia, márciusban pedig ismét újabb három áttétet találtak Csilla tüdejében. Újabb kezelések következtek. Ezek azonban már sikeresek voltak, mert a májusi vizsgálat negatív eredményt mutatott és az augusztusi is. Csilla a 12 kemoterápiából már 10-et felvett, és mint mondta nagy erővel halad a gyógyulás útján. Gyógykezelése azonban felemészti a család tartalékait, ezért minden segítséget szívesen fogadnak. Az adományokat a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete gyűjti. Címük: Kiskunfélegyháza, Szent János tér 3., Bankszámlaszám: Fókusz Takarék 51700090-11074733 Közlemény: Életre való vagyok – Csenki Csilla részére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!