Közélet

2014.07.18. 17:41

Torlódás Röszkén és Tompán

Jelentős várakozás alakult ki Röszkén és Tompán a kilépő személyforgalomban.

baon.hu

A rendőrség a gyorsabb átlépés érdekében azt javasolja, hogy Szerbia viszonylatában válasszák a kisebb határátkelőhelyeket. A Csongrád megyei Tiszaszigeten és Ásotthalmon, valamint a Bács-Kiskun megyei Bácsalmáson 19 óráig kelhetnek át. A hercegszántói határátkelőhely a nap 24 órájában nyitva tart.

A szakemberek szerint a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen egészen hétfőig kitarthat a csúcsforgalom, így az éjszakai, hajnali órákban célszerű Hercegszántó vagy Tompa felé kerülni. Utóbbi átkelőn a most kialakult torlódás az esti órákra várhatóan jelentősen enyhül.
Útnak indulás előtt tájékozódjanak! Az aktuális várakozási idők elérhetők a rendőrség honlapján, a <A href="http://www.police.hu-n.http://www.police.hu-n.<hirdetes>

Indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges okmányokat (személyi és járműokmányok) magukhoz vették-e, illetve rendelkeznek-e a megfelelő mennyiségű folyadékkal. Magyar állampolgárok Szerbiába érvényes személyi igazolvánnyal beléphetnek - olvasható a rendőrség közleményében.

A rendőrség kéri, hogy a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet személyautóval fokozott óvatossággal közelítsék meg. Az M5-ös autópálya határ felé tartó forgalma rendkívül erős, ezért kellő körültekintéssel közlekedjenek!

Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják az ingyenes segélyhívószámok (107, 112) valamelyikét!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!